'Ajax-terugkeer Ziyech reëel', 'Feyenoord winterkampioen', 'Dissonanten bij PSV'

14-11-2022 15:00 Laatste update: 16:09

De WK-break is aangebroken en Feyenoord is met drie punten voorsprong op Ajax en PSV de winterkampioen. VoetbalNieuws maakt kort de balans op en beschrijft de situatie in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. 

In Rotterdam is het feest door de koppositie van Feyenoord, al realiseert trainer Arne Slot zich wel dat er nog een aantal lastige wedstrijden aankomen voor zijn ploeg. Met vijftien nieuwelingen, enorm veel vertrokken sterkhouders én drie punten voorsprong op het vermogende Ajax en PSV zijn ze in De Kuip allesbehalve ontevreden. 

Bij Ajax is het momenteel crisis. Het aanblijven van trainer Alfred Schreuder wordt steeds onzekerder, nadat de Amsterdammers al drie duels op rij niet wisten te winnen. Bovendien zijn er flink wat Ajacieden momenteel ontevreden over hun speeltijd. De coach gaf daarentegen aan dat 'nieuwe impulsen' erg welkom zijn, waardoor de link met Hakim Ziyech in de media al snel wordt gelegd. Mede door de goede band met Schreuder wordt de kans op een terugkeer van de Marokkaan 'reëel' geacht. 

Ondanks de derde plek van PSV is het opvallend rustig in Eindhoven. Trainer Ruud van Nistelrooy gaf in de persconferentie aan tevreden te zijn met de Johan Cruijff Schaal, de stand in de Eredivisie en de Europese campagne, maar baalt van het vierde verlies dit seizoen tegen AZ Alkmaar. Er waren een aantal dissonanten bij PSV en de trainer wijt dat aan het aankomende WK.