Concurrentie tussen Feyenoord-spitsen: 'Zoals Linssen en Dessers? Sluit niks uit'

16-09-2022 06:53

Met Danilo en Santiago Gimenez in de gelederen heeft Feyenoord een luxeprobleem iin de spitsenpositie. Arne Slot sluit niet uit dat de twee spelers hetzelfde zullen worden ingezet als Cyriel Dessers en Bryan Linssen, die vorig seizoen de strijd aangingen als eerste spits. 

Feyenoord won donderdagavond overtuigend met 6-0 van Sturm Graz en zowel Gimenez als Danilo pikte een doelpunt mee. Slot is te spreken over zijn aanvallers in de persconferentie na de winstpartij. "Gelukkig hebben we twee spitsen die het teamspel kunnen vertalen naar goals. Het is een grote kwaliteit van de spitsen, als je bijvoorbeeld naar het doepunt van Danilo kijkt, dat is een geweldige teamgoal. Het is heel prettig dat we twee spitsen hebben die een goal kunnen maken."

Slot kon vorig jaar op Linssen en Dessers rekenen en beide spitsen brachten hun eigen kwaliteiten bij Feyenoord. Slot ziet een dergelijk scenario ontstaan voor Gimenez en Danilo. "Het is niet uitgesloten, maar het is een heel prettige gedachtegang. Ik heb al vaak gezegd, en dat was vorig jaar al zo, dat als de spitsen geen goals maken, de teams de goals maken. Gelukkig hebben we nu, net als vorig, twee teamspitsen die dat kunnen vertalen naar goals."