Bijlow gaf zelf aan niet te kunnen keepen: Van Gaal bewondert keuze

17-11-2021 09:21 Laatste update: 10:17
0

Louis van Gaal is te spreken over de beslissing van Justin Bijlow om niet te spelen tegen Noorwegen. De nummer één van Oranje haakte af met een blessure na de wedstrijd tegen Montenegro van afgelopen zaterdag.

Van Gaal vertelde op de persconferentie, na afloop van Nederland - Noorwegen, dat de doelman last had van fysieke ongemakken tegen de Montenegrijnen. Van Gaal liet desgevraagd weten 'altijd een dag van tevoren te willen weten of iemand fit is of niet' om zo het 'imaginatieproces' te kunnen starten.

De zeventigjarige bondscoach had bewondering voor de beslissing van de jonge sluitpost van Feyenoord. Bijlow liet zelf aan Van Gaal weten niet fit genoeg te zijn om te spelen. "En dat vind ik een groot compliment waard. Want over het algemeen doen jongens van 23 jaar dat niet zo snel, want die willen die wedstrijd spelen. En dat heb ik de groep ook verteld, dat ik dat knap vond."

Jasper Cillessen verving Bijlow dinsdagavond tegen Noorwegen. Eerder op de dag leek Mark Flekken de voornaamste kandidaat om het doel te verdedigen, maar de keuze viel toch op de ervaren Cillessen. Tim Krul werd als vervanger van Bijlow bij de selectie gehaald en fungeerde als derde keeper. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie