AS Monaco laat het er niet bij zitten en meldt vuurwerkactie bij UEFA

10-08-2022 10:42 Laatste update: 10:42
2

De PSV Ultras staken in de nacht van maandag op dinsdag vuurwerk af voor het hotel van de AS Monaco-spelers. Het doel was om hen te ontregelen in de voorbereiding op het duel met PSV. Volgens Nice-Matin hebben de Monegasken inmiddels actie ondernomen en de situatie aangekaart bij de UEFA.

Om 4.00 uur 's nachts stak de harde kern van de Eindhovenaren zwaar vuurwerk af pal voor het hotel van de spelers. De actie werd opgeëist doordat Young Eindhoven een video op hun social media-kanaal plaatste. Het bijschrift bij de post was veelzeggend: '4.00 uur, tijd om Monaco wakker te maken.'

'De situatie dwong de beveiliging van het hotel, gelegen op zo'n tien kilometer van het Philips Stadion en die van de club tot ingrijpen', weet Nice-Matin. 'Een explosie, een tweede, een derde, gevolgd door een heel kleurenpallet in de lucht: een oorverdovend lawaai schudde Monaco wakker in Eindhoven.' De verwachting is dat de UEFA zich gaat buigen over de zaak. PSV kan als club niet verantwoordelijk worden gehouden.