Kritische Koeman ontevreden met spel: 'Positieve is dat we goed verdedigd hebben'

19 november - 10:28 Laatste update: 10:30

Het Nederlands elftal wist met 1-0 af te rekenen met Ierland. Ondanks plaatsing voor het EK was het spel teleurstellend en dat zag ook Ronald Koeman in.

"Ik denk dat we genoeg kansen gecreëerd hebben", begint Koeman positief op de persconferentie. "Daar lag het niet aan. Vond wel dat we de eerste helft eigenlijk bij momenten te weinig druk brachten. Vond ook dat de twee aanvallers in het druk zetten dat beter hadden kunnen doen. Er was eigenlijk niets aan de hand, maar je wil de overhand hebben in de wedstrijd. Zowel de goal als de kansen kwamen uit de omschakeling want ja, zij spelen één-op-één en dat hadden we eerder moeten afstraffen", was Koeman kritisch.

In de tweede helft ging het volgens de bondscoach beter. "We konden de tienen beter vinden, maar zo'n laatste fase komt doordat je de tweede niet maakt. Want dan is het over en voelen zij niet meer dat er nog wat te halen valt." Toch wil Koeman positief eindigen. "We hebben goed verdedigd. Er was een periode veel kritiek op omdat we goals tegen kregen, maar als je ziet dat ze geen kans hebben gecreëerd. Dan hebben we perfect verdedigd."