Nieuws

Trotse Koopmeiners: Ik was zenuwachtiger voor hem dan ik zelf ooit ben geweest

Trotse Koopmeiners: "Ik was zenuwachtiger voor hem dan ik zelf ooit ben geweest"

29-05-2022 18:21 Laatste update: 18:24

AZ had zondag een speciale gast op de tribune tijdens het met 6-1 gewonnen duel van Vitesse. Niemand minder dan ras-AZ'er Teun Koopmeiners was er om de ploeg van trainer Pascal Jansen te steunen, met in het bijzonder zijn broer Peer Koopmeiners

In de studio van ESPN werd de oudere Koopmeiners aan de tand gevoeld. Wat zijn nu eigenlijk de verschillen en overeenkomsten tussen de twee? "Qua positie spelen we hetzelfde, alleen is vergelijken erg moeilijk", concludeert Teun. "Ik vind persoonlijk dat ik een heel andere speler ben omdat ik namelijk op fysiek soms wat kan doen. Mijn broertje moet het wat vaker hebben van wat kleine slimme dingetjes."

Teun begrijpt dat de vergelijking al snel wordt gemaakt, maar weet dat dat soms gevaarlijk kan zijn. "Ik hoop dat niemand hem gaat vergelijken met met mij, want om ons in zo'n lijn naast elkaar te leggen gaat hem misschien alleen maar meer druk geven", vervolgt de oud-AZ'er, die een gespannen gevoel had toen hij zijn broertje aan het werk zag. "Mijn hartslag ging omhoog toen ik in het supportershome zat. Ik heb zelfs een paar keer niet gekeken en ben bijna naar binnen gelopen. Je hoopt gewoon dat het goed gaat, je hebt het zelf niet in de hand. Ik was zenuwachtiger voor hem dan dat ik ooit voor een eigen wedstrijd ben geweest. Dat het 4-0 staat doet er niet toe, je wil gewoon dat elke bal goed gaat", besluit Teun. 

Teun Koopmeiners verliet AZ vorig seizoen voor het Italiaanse Atalanta Bergamo. Daar maakte de Nederlander een goed seizoen door, door zich al snel in de basis te knokken. De middenvelder kwam tot 37 optredens en wist daarin vier keer te scoren. Ook heeft Koopmeiners een plekje op het middenveld bij het Nederlands Elftal veroverd. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!