Breaking news

Nieuws uit Engeland: Rangnick verlaat Manchester United per direct

Nieuws uit Engeland: Rangnick verlaat Manchester United per direct

29-05-2022 15:45 Laatste update: 15:50
1

Ralf Rangnick vertrekt per direct bij Manchester United. De interim-manager zou na dit seizoen in Manchester gaan fungeren als consultant, maar volgens de Duitser gaat dit niet samen met zijn nieuwe rol als manager van Oostenrijk.

Rangnick bevestigde het nieuws zondag tijdens een persconferentie. 'We willen Ralf Rangnick bedanken voor zijn inzet als interim-manager het afgelopen half jaar. In onderling overleg zal Ralf zich nu uitsluitend richten op zijn nieuwe rol als manager van het Oostenrijkse nationale team en zal hij daarom geen consultancyrol op Old Trafford op zich nemen. We willen Ralf veel succes wensen in dit volgende hoofdstuk in zijn carrière', schrijft Manchester United op zijn officiële website.

De Duitse oefenmeester nam begin december het stokje over van Ole Gunnar Solskjaer, nadat de Noor ontslagen werd op Old Trafford. In het half jaar dat Rangnick de leiding had in Manchester, kon United op zoek naar een nieuwe oefenmeester. De 63-jarige oefenmeester gaat nu aan de slag bij Oostenrijk. Hij neemt het in de komende wedstrijden in de Nations League op tegen Kroatië, Denemarken en Frankrijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!