Nieuws

'Hamstringklachten verergeren: Barcelona in eerste pot na Clásico zonder De Jong'

'Hamstringklachten verergeren: Barcelona in eerste pot na Clásico zonder De Jong'

24-10-2021 21:12

El Clásico lijkt voorlopig de laatste wedstrijd te zijn die Frenkie de Jong heeft gespeeld. De middenvelder speelde zondag 77 minuten mee tijdens FC Barcelona-Real Madrid, maar kampte van tevoren al met hamstringklachten.

De fysieke toestand van De Jong is er na zijn bijna volledige Clásico-optreden niet beter op geworden. Tijdens de midweekse competitiewedstrijd tegen Ray Vallecano zal hij in ieder geval niet van de partij zijn, weet Diario SPORT te melden. Of hij drie dagen later mee kan doen tegen Deportivo Alavés, is nog even afwachten. Daarna speelt Barça nog tegen Dinamo Kiev (Champions League) en Celta de Vigo, voordat de interlandperiode van november aanbreekt.

De Jong en Barcelona beleefden sowieso een Clásico om snel te vergeten. Real Madrid bleek in Camp Nou met 1-2 te sterk en vergrootte het onderlinge verschil naar vijf punten, waardoor Barcelona het voorlopig moet doen met een negende plek in de Primera División. De auto van trainer Ronald Koeman werd na afloop zelfs belaagd door boze fans.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!