Nieuws

Champions League-winst Real goed nieuws in Amsterdam: Ajax definitief in pot 1

Champions League-winst Real goed nieuws in Amsterdam: Ajax definitief in pot 1

28-05-2022 23:48
2

Real Madrid won zaterdagavond de Champions League en dat is goed nieuws voor Ajax. Aangezien Real Madrid ook de landstitel binnensleepte, ontstaat er een extra plek in pot 1 voor de volgende Champions League-loting. Die laatste plek wordt door Ajax ingevuld. 

In pot 1 is namelijk plek voor de landskampioen van Spanje, maar ook voor de winnaar van de Champions League. Aangezien Real Madrid allebei deze plekken bekleedt, mag een extra club deelnemen aan pot 1. 

Pot 1 bestaat uit de landskampioenen van de zes beste landen, de Europa-League winnaar en de Champions League-winnaar. Nu alle competities en toernooien zijn gespeeld, komt men uit op de volgende clubs in pot 1: Manchester City, Real Madrid, AC Milan, Bayern München, Paris Saint-Germain, FC Porto, Eintracht Frankfurt, AJAX. 

In dit seizoen van de Champions League zat Ajax nog in Pot 3 en werd er relatief gunstig geloot: de Amsterdammers moesten het opnemen tegen Sporting Portugal uit pot 1, Borussia Dortmund uit pot 2 en Besiktas uit pot 4. 

Het houdt echter niet in dat Ajax per se in een makkelijke groep terechtkomt. In pot 2 doen namelijk Liverpool, Chelsea, FC Barcelona, Juventus, Atlético Madrid, Sevilla, RB Leipzig en Tottenham Hotspur mee. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!