Breaking news

Effectief Real Madrid overleeft belegering Liverpool en wint Champions League

Effectief Real Madrid overleeft belegering Liverpool en wint Champions League

28-05-2022 23:31 Laatste update: 23:37

Real Madrid heeft in een zinderende finale tegen Liverpool FC beslag gelegd op de Champions League-titel. The Reds waren de gevaarlijkere ploeg in het duel, maar de Koninklijke waren het meest efficiënt en hadden aan een slimmigheidje van Vinícius Junior genoeg, dankzij een aantal wereldreddingen van Thibaut Courtois. Het werd 0-1 in het Stade de France, waar dankzij ongeregeldheden en een slechte organisatie het duel wel veel later begon dan gepland. 

Wegens ongeregeldheden buiten het stadion moest de aftrap van de finale worden uitgesteld, waardoor de twee ploegen 36 minuten na schema pas aan het duel konden beginnen. Liverpool klapte er meteen op in de openingsfase en gaf Real geen moment de kans om in de wedstrijd te komen. Mohamed Salah stuitte van dichtbij op Courtois en de Belgische sluitpost had ook een wereldsave in huis op een poging van Sadio Mané, die via de hand van Courtois op de paal belandde. 

Na ruim een half uur spelen had Liverpool acht schoten op doel verzameld, terwijl de teller bij Real nog op nul stond. Vlak voor rust leek Karim Benzema uit het niets voor de openingstreffer te zorgen, maar de Franse spits werd teruggefloten wegens buitenspel na geklungel van doelman Alisson Becker. Liverpool was in de eerste helft de betere ploeg, maar de twee teams gingen rusten met de brilstand.

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld hetzelfde, maar zat Real wel beter in de wedstrijd en wachtte de ploeg van Carlo Ancelotti op een countermogelijkeheid. Na een klein uur spelen waren het alsnog de Koninklijke die op voorspel kwamen: Vinícius Junior liep goed weg uit de rug van Trent Alexander-Arnold en tikte een harde voorzet van Federico Valverde binnen. 

Real kwam op voorsprong, maar daarna was het verdedigen geblazen voor de Madrilenen. Liverpool-manager Jürgen Klopp haalde Jordan Henderson en Thiago naar de kant voor Nabi Keita en Diogo Jota. Een kwartier voor tijd had Real de kans de voorsprong te verdubbelen, maar Casemiro raakte de bal verkeerd. Thibaut Courtois ontpopte zich tot de grote held bij Los Blancos en had de ene na de andere wereldredding in huis op kansen van Salah en Jota, waardoor de voorsprong in handen van Real bleef. 

Liverpool deed wat het kon, maar kreeg de bal niet meer tussen de palen en grijpt daardoor de tweede grote prijs mis in een week tijd. In de Premier League trok Manchester City aan het langste eind en in de Champions League moet Liverpool een buiging maken aan Real Madrid, die de veertiende Champions League-titel binnensleepte. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!