Reactie

Koeman prijst fans, maar hekelt uitfluiten De Jong: 'Luuk kan ons helpen'

Koeman prijst fans, maar hekelt uitfluiten De Jong: 'Luuk kan ons helpen'

24-10-2021 20:30

Ronald Koeman moest zondag het hoofd buigen na de verloren Clásico tegen Real Madrid. De Barça-trainer was blij met de steun van het massaal toegestroomde publiek, maar baalde wel van de fluitconcerten die invaller Luuk de Jong ten deel vielen.

Camp Nou was zondag voor het eerst sinds lange tijd weer eens goed gevuld. "Het was geweldig om weer voor zoveel fans te spelen", aldus Koeman, geciteerd door Mundo Deportivo. "De spelers zijn teleurgesteld door het eindresultaat (1-2, red.) en ik ga ook gefrustreerd terug naar huis, maar de fans hebben ons wel geholpen."

Alleen Luuk de Jong kreeg de toorn van het thuispubliek over zich heen. De pinchhitter lijkt niet de meest populaire Barça-speler en kreeg ook tijdens zijn korte invalbeurt in El Clásico te maken met fluitconcerten. "Daar houd ik niet van, als fans hun eigen spelers uit gaan fluiten", tekent ESPN op. "Het is niet correct en het team is er ook niet bij gebaat. Luuk is een speler die ons kan helpen met zijn kwaliteiten. Het is normaal om een kopsterk iemand zoals hij in te brengen als je achter staat in de slotfase. We moeten hem blijven steunen, want hij is een teamspeler."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!