Nieuws

Update: ploegen hebben afgetrapt, chaos buiten het stadion, traangas van politie

Update: ploegen hebben afgetrapt, chaos buiten het stadion, traangas van politie

28-05-2022 21:37 Laatste update: 21:44

Opmerkelijk nieuws vanuit Parijs. De aftrap van de Champions League-finale tussen Liverpool FC en Real Madrid wordt minstens een kwartier vertraagd. De opgegeven reden is dat fans moeite hebben het stadion binnen te komen. 

Dat laatt de leiding van de Champions League aan de fans weten op grote schermen, gemeld door onder meer The Guardian. BT Sports gaf ook al aan dat fans zijn bekogeld met traangasbommen buiten het stadion, waardoor de aftraptijd van 9.15 uur alsnog 'heel optimistisch' is, aldus The Guardian. 

Op sociale media duiken beelden op van honderden tot duizenden toeschouwers die nog buiten het stadion aan het wachten zijn om binnen te treden. "Het grote probleem is dat er twee fanzones zijn ingericht voor Real Madrid en Liverpool. Het probleem is dat de afstand van de fanzone van Liverpool in het centrum van Parijs is. Dat is een ontzettende afstand en daarnaast staakt de metro in de stad ook nog", wordt gemeld op Ziggo Sport.

"Er is één ingang waar wij een uurtje of drie geleden naar binnen zijn gekomen. Die poort is inmiddels bestormd door Liverpool-aanhangers en dat zorgt voor chaos. Door de Franse politie is er inmiddels met traangas geschoten", aldus de verslaggever ter plaatse.

Update: Inmiddels heeft de leiding van de Champions League laten weten dat de aftrap van de finale tot minstens 21.30 uur uitgesteld is. Het is de bedoeling dat beide ploegen op het onconventionele tijdstip van 21.36 uur aftrappen.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!