Wedstrijdverslag

Roma herpakt zich enigszins na vernedering in Noorwegen: eerste averij voor Napoli

Roma herpakt zich enigszins na vernedering in Noorwegen: eerste averij voor Napoli

24-10-2021 20:01

Napoli moet zijn koppositie in de Serie A voortaan delen met AC Milan. De ploeg van Luciano Spalletti had zijn eerste acht wedstrijden allemaal gewonnen, maar liet zondagavond tegen AS Roma voor het eerst dit seizoen punten liggen.

De ploeg van José Mourinho had zich midweeks belachelijk gemaakt met een 6-1 nederlaag tegen het Noorse Bodø/Glimt, maar weerde zich tegen de koploper een stuk kraniger. Victor Osimhen ondervond dat aan den lijve, toen hij na een uur spelen de grootste kans van de wedstrijd kreeg: Roger Ibañez en Gianluca Mancini wierpen zich op de doellijn voor de bal, waarna Rick Karsdorp zich ook nog eens voor de nastoot van Mário Rui gooide.

Het bleef hierdoor bij 0-0 in het Stadio Olimpico, waardoor Napoli nu AC Milan naast zich moet dulden aan kop van de ranglijst. De Rossoneri gaven zaterdagavond een 0-2 voorsprong weg tegen Bologna, leken nog niet te kunnen profiteren toen de tegenstander twee rode kaarten kreeg, maar wonnen alsnog met 2-4. Napoli blijft Milan overigens op doelsaldo voor: +16 om +13.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!