Tandeloos Barcelona moet in Clásico meerdere erkennen in Real Madrid-verdedigers

24-10-2021 19:50

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman heeft wederom een gevoelige tik moeten incasseren. De geplaagde eindverantwoordelijke had voorafgaand aan El Clásico de steun van het bestuur gekregen, maar zijn positie lijkt er niet zekerder op te zijn geworden: Real Madrid heeft Camp Nou zondag verlaten met een 1-2 overwinning.

Barça begon aan de wedstrijd met drie in Nederland geboren spelers: Frenkie de Jong, Memphis Depay en Sergiño Dest. Laatst kreeg na een klein half uur de eerste grote kans, maar schoot ruim over. Niet veel later werd er juist aan de andere kant gescoord: zomeraanwinst David Alaba meldde zich aan het front en liet Marc-André ter Stegen kansloos met een geplaatste streep in de verre hoek.

De gastheren moesten in de achtervolging en Koeman bracht met Philippe Coutinho, Sergio Agüero én stormram Luuk de Jong drie aanvallend ingestelde wissels binnen de lijnen. Grote kansen wist Barcelona niet meer te creëren. Real Madrid-doelman Thibaut Courtois liep in de loop van de tweede helft een blessure op, maar de thuisploeg kon daar dus niet van profiteren.

In de blessuretijd counterde De Koninklijke naar een 0-2 voorsprong: Marco Asensio dwong Ter Stegen tot een redding, Lucas Vázquez gleed de bal vervolgens alsnog binnen. Agüero bracht – op aangeven van Dest – nog wat hoop in de Catalaanse harten terug, maar zijn 1-2 in minuut 97 kwam te laat.

Voor Barcelona is het na de verloren Clásico niet aan- maar afhaken geworden. De Catalanen vinden zich voorlopig op plek acht terug, op vijf punten van de koplopers. Real Madrid is één van hen, samen met Sevilla en Real Sociedad.