Breaking news

Mark van Bommel ontslagen door Wolfsburg: Ik ben verrast en teleurgesteld

Mark van Bommel ontslagen door Wolfsburg: "Ik ben verrast en teleurgesteld"

24-10-2021 19:32

Mark van Bommel en VfL Wolfsburg zijn alweer uit elkaar gegaan. De oud-trainer van PSV werd afgelopen zomer aangesteld door Die Wölfe, maar is na een reeks mindere resultaten ontslagen.

De huidige nummer negen van de Bundesliga heeft het nieuws zondag bevestigd. Volgens technisch directeur Jörg Schmadtke waren er 'meer factoren die ons uiteendreven dan factoren die ons verbonden'. "We waren er onvoldoende van overtuigd dat het team zo snel mogelijk uit de huidige neerwaartse spiraal zou komen."

De klad zat er namelijk flink in, nadat Wolfsburg zijn eerste vier Bundesliga-wedstrijden nochtans had gewonnen: sindsdien werd er een serie van vijf nederlagen en drie gelijke spelen in competitie- en Champions League-verband neergezet. "Ik ben verrast en teleurgesteld door deze beslissing, omdat ik er zeker van ben dat we samen voor een ommekeer hadden kunnen zorgen", reageert Van Bommel. "Ik hoop dat het team er alsnog snel bovenop kan komen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!