'ADO-kater' verwerkt door Excelsior: 'Overtuiging dat we zondag alle kans hebben'

27-05-2022 19:32

Excelsior gaat zondag proberen om ten koste van ADO Den Haag de Eredivisie te bereiken. Het heenduel leverde dankzij een late treffer van de bezoekers een 1-1 gelijkspel op. Trainer Marinus Dijkhuizen denkt dat de nacompetitie een geweldige climax krijgt in de laatste wedstrijd.

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Excelsior dat vooral in de eerste helft van het duel geen kind aan de residentieclub had. In de tweede helft zakten de Rotterdammers steeds verder in en moesten dat zelfs bekopen met de gelijkmaker van Sem Steijn in de blessuretijd. "Dat was een kater", reageert Dijkhuizen in gesprek met het clubkanaal.

Inmiddels heeft hij de neuzen weer de juiste kant op gekregen. "Het leeft echt. Al vrij snel hebben we weer de overtuiging dat we zondag nog alle kans hebben. Het zijn twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn, het wordt echt een topfinale", voorspelt de oefenmeester. De aftrap in het Cars Jeans Stadion vindt zondag om 18.00 uur plaats.