Nieuws

Guidetti terug in Zweden: '99 procent van alle mensen dromen van mijn carrière'

Guidetti terug in Zweden: '99 procent van alle mensen dromen van mijn carrière'

27-05-2022 19:00

John Guidetti verkaste onlangs naar AIK in zijn vaderland en zette zijn krabbel onder een langlopende verbintenis. De voormalig Feyenoord-spits is trots op zijn carrière en in het bijzonder op zijn prestaties bij Celta de Vigo.

De inmiddels dertigjarige aanvaller keert na twaalf jaar in het buitenland te hebben gespeeld terug in Zweden. Bij AIK tekende hij een contract voor 4,5 jaar. "Ik heb een beetje zitten nadenken over de druk", begint Guidetti zijn relaas tegenover Fotbollskanalen. "Het zal heel anders zijn als je in je eigen land speelt. Ik lees geen Spaanse kranten, dus ze kunnen schrijven wat ze willen. De Zweedse kranten lees ik wel. Nu zal ik alles dus op een heel andere manier zien", vervolgt hij.

Guidetti is maar wat trots op zijn loopbaan tot dusver. "Ik denk dat 99 procent van alle jonge mensen en alle mensen die voetballen, dromen van een carrière zoals ik die heb en om de dingen die ik bereikt heb." Alhoewel hij als gevestigde naam binnenkomt bij AIK, gaat hij zich niet anders gedragen. "Dus ik moet mezelf niet onder druk gaan zitten zetten, of wel? Dat is hoe ik me voel. De grootste druk die ik heb, is dat ik wil presteren voor mij en deze club. Ik wil dat we dingen bereiken."

In het seizoen 2011/12 scoorde Guidetti maar liefst 20 keer in 23 optredens namens Feyenoord. Toch staat zijn periode bij Celta de Vigo hem meer bij. "We waren een fantastisch team. Er was geen club die het niet moeilijk vond om tegen ons te spelen. Ik weet nog dat Manchester United lange ballen tegen ons speelde, omdat ze bang waren. We hebben gewonnen van Barcelona en Real Madrid."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!