Wedstrijdverslag

Ajax maakt statement in topper en trakteert gehavend PSV op 5-0 (!) nederlaag

Ajax maakt statement in topper en trakteert gehavend PSV op 5-0 (!) nederlaag

24-10-2021 19:03

Titelhouder Ajax heeft zondagmiddag laten zien wie de baas is in de Eredivisie. Het gehavende PSV kon de Amsterdammers in de Eredivisie-topper lange tijd weerwerk bieden, maar zakte in de slotfase door zijn hoeven: Ajax liep in de krachtmeting met de nummer twee uiteindelijk uit naar een dikke 5-0 (!) overwinning.

PSV-trainer Roger Schmidt moest het zonder smaakmakers Noni Madueke en Cody Gakpo stellen. Bruma kreeg weer eens een kans en spitsen Eran Zahavi en Carlos Vinicíus vormden voorin een gelegenheidsduo. Ajax moest even wennen aan deze verrassende formatie en de openingsfase was voor PSV. Vinícius kreeg de grootste kans, maar zijn kopbal werd gekeerd door Remko Pasveer, die ook een gevaarlijke vrije trap van Olivier Boscagli uit de hoek dook.

Ajax kwam gaandeweg de eerste helft beter in zijn spel en benutte zijn eerste de beste kans. Ryan Gravenberch en Dusan Tadic zetten op links de aanval op en Steven Berghuis rondde af: 1-0. Ajax miste nog een paar kansjes en PSV sputterde in het begin van de tweede helft nog tegen via nogmaals Vinícius. Na een klein uur spelen viel de wedstrijd echter in een beslissende plooi: Sébastien Haller klopte Marco van Ginkel en André Ramalho in de lucht en kopte Ajax naar een 2-0 voorsprong.

Vervolgens ging het snel en liet ook de 3-0 niet lang op zich wachten: PSV stuntelde in, Haller hield Ramalho en Boscagli van zich af en Antony kon het karwei afmaken. Een kwartier voor tijd maakte invaller Davy Klaassen er zelfs 4-0 van, met een bekeken schot in de verre hoek. De Eindhovense gifbeker bleek pas na het laatste fluitsignaal leeg: Tadic ontsnapte in de extra tijd aan de aandacht van zijn tegenstanders en maakte er ook nog 5-0 van.

Ajax heeft de op papier grootste titelconcurrent voorlopig afgeschud. De Amsterdammers staan na tien wedstrijden op 25 punten, PSV moet vier punten prijsgeven. Feyenoord heeft momenteel één verliespunt minder dan PSV, maar speelt pas begin december zijn inhaalduel met Heracles Almelo, waarin het eventueel kan inlopen op Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!