Nieuws

Raatsie openhartig na transfer: 'Hier is een plan, bij Ajax geen perspectief'

Raatsie openhartig na transfer: 'Hier is een plan, bij Ajax geen perspectief'

27-05-2022 15:43

Calvin Raatsie (20) is gepresenteerd bij zijn nieuwe club FC Utrecht. De van Ajax overgekomen doelman is blij om in de Domstad te zijn en het geschetste toekomstplan sprak de keeper al vanaf het eerste moment aan.

Raatsie beschikte in Amsterdam over een aflopende verbintenis, waardoor er geen transfersom op tafel hoefde te komen. Naast FC Utrecht, waren er meerdere clubs geïnteresseerd in de jeugdinternational. "Het is fantastisch om hier te zijn", reageert de goalie tegenover het clubkanaal van zijn nieuwe werkgever. "Het stadion bevalt me. Ik kijk ernaar uit om aan volgend seizoen te beginnen."

Zijn vertrek uit de hoofdstad valt voor Raatsie zelf makkelijk te verklaren. "Ik kom op een bepaalde leeftijd dat ik meer speeltijd moet hebben. Bij Ajax was het perspectief er niet. Ik heb goede gesprekken met Utrecht gevoerd en zij konden me dat wel bieden. Zij hebben een plan. Ik kijk ernaar uit om het plan te volgen. Het sprak me vanaf het eerste gesprek al aan. Ik ga er alles aandoen om het plan te volgen en om van daaruit het liefst het eerste elftal te bereiken."

Het idee is dat Raatsie direct aansluit bij het eerste elftal en in eerste instantie zijn wedstrijden bij Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie af gaat werken. Hij omschrijft zichzelf als een 'meevoetballende keeper'. "Ik speel graag ver uit mijn goal. Mocht de bal over de laatste lijn heen vallen, zit ik erachter. Ik heb een prima reflex en ik probeer het team zo goed mogelijk neer te zetten om zo weinig mogelijk kansen tegen te krijgen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!