Transfernieuws

FC Utrecht shopt opnieuw bij Ajax en contracteert twintigjarige doelman

FC Utrecht shopt opnieuw bij Ajax en contracteert twintigjarige doelman

27-05-2022 14:21

Calvin Raatsie (20) verruilt Ajax met onmiddellijke ingang voor FC Utrecht. De doelman beschikte over een aflopend contract in de hoofdstad en heeft een verbintenis voor drie jaar getekend in de Domstad.

Het nieuws hing al langer in de lucht, aangezien ruim een week geleden duidelijk werd dat de aflopende overeenkomst van Raatsie bij Ajax niet verlengd werd. Hij debuteerde in het betaald voetbal op 15 februari 2021 in de Keuken Kampioen Divisie. In totaal kwam hij dertien keer in actie voor Jong Ajax. De bedoeling is dat de jonge sluitpost direct bij het eerste elftal aansluit in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Momenteel maakt de doelman samen met ex-Ajacied en huidig FC Utrecht-speler Quinten Timber deel uit van de voorselectie van Jong Oranje. "Calvin is een keeper met potentie", reageert technisch directeur Jordy Zuidam via de officiële kanalen. "Calvin heeft zich dit seizoen in de basis geknokt bij Jong Ajax en zodoende ook al de nodige minuten gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. We zijn blij dat we hem kunnen toevoegen aan onze A-selectiekeepers."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!