Nieuws

Conference League-elftal van het Jaar: Feyenoord hofleverancier met 5 (!) spelers

Conference League-elftal van het Jaar: Feyenoord hofleverancier met 5 (!) spelers

27-05-2022 14:11 Laatste update: 18:11

Ondanks de nederlaag in de finale tegen AS Roma (0-1) is Feyenoord toch de hofleverancier van het Team of the Season van de Conference League. De Rotterdammers leveren maar liefst vijf afgevaardigden.

Vrijwel de gehele verdediging wordt gevormd door spelers van de Stadionclub. Lutsharel Geertuida, Gernot Trauner en Tyrell Malacia zijn de gelukkigen achterin. Op het middenveld zijn er geen spelers van Feyenoord terug te vinden. Wie anders dan Mr. Conference League - en tevens topscorer van het toernooi - Cyriel Dessers staat in de spits opgesteld. Hij wordt vanaf links geflankeerd door de Colombiaanse vleugelflitser Luis Sinisterra.

Naast de uitverkiezing in het prestigieuze elftal werd de linksbuiten ook verkozen als Talent van het Jaar. Conference League-winnaar AS Roma levert vier spelers. Rui Patrício is de beste doelman van het toernooi. Chris Smalling, één van de grote uitblinkers in de finale, staat in het hart van de verdediging geposteerd. Lorenzo Pellegrini is één van de middenvelders, waar Tammy Abraham de laatste voorhoedespeler is.

Kiernan Dewsbury-Hall van Leicester City (halvefinalist) en Olympique Marseille-sterspeler Dimitri Payet completeren het elftal. Vitesse-speler Maximilian Wittek eindigde in de strijd om het mooiste doelpunt achter de tweede plek. Met een waanzinnig volley verschalkte hij doelman Patrício in de achtste finale van het nieuwe toernooi. Payet won die uitverkiezing dankzij een weergaloze volley tegen PAOK Saloniki.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!