Vitesse geeft drie dagen na Spurs-stunt de punten weg tegen Go Ahead Eagles

24-10-2021 16:26

Vitesse is weer terug op aarde na zijn Europese stunt tegen Tottenham Hotspur. De Arnhemmers schoten zondag tegen Go Ahead Eagles uit de startblokken, maar gingen uiteindelijk verrassend onderuit: de promovendus won dankzij een rake penalty van Luuk Brouwers in de extra tijd.

De in vergelijking met donderdag iets minder gevulde GelreDome kon zondag al na drie minuten juichen. De VAR zag een handsbal van Jay Idzes in het strafschopgebied en riep arbiter Higler naar de kant, waarna de bal op de stip ging. Loïs Openda hielp Vitesse aan een vroege 1-0 voorsprong.

De Arnhemmers konden echter niet doordrukken en Go Ahead kwam steeds beter in de wedstrijd. Iñigo Córdoba tekende met een gevaarlijke vrije trap voor het eerste waarschuwingsschot en liet even later nog een grote kans liggen, net als landgenoot Marc Cardona. Brouwers en Bas Kuipers hadden geen geluk na een scrimmage, Vitesse kon er alleen een afstandspegel van Eli Dasa tegenoverstellen.

Vitesse begon ook na rust furieus, maar Yann Gboho schoot net naast en Oussama Darfalou trof de paal. Dat waren dure missers, zo bleek even later: Brouwers vond Córdoba, die vakkundig de 1-1 op de borden zette.

Het had er alle schijn van dat het hierbij zou blijven, maar Go Ahead had in de slotfase het meeste over en kon zelfs nog juichen. Vitesse-doelman Markus Schubert gaf in de allerlaatste minuut een penalty weg, Brouwers nam zijn verantwoordelijkheid en Go Ahead boekte zijn eerste zege buitenshuis van dit seizoen: 1-2. De promovendus meldt zich met dertien punten aan kop van het rechterrijtje, Vitesse blijft met zestien punten op plek zes staan.