Nieuws

Karsdorp: Ik dacht, nu komt er een speech of motivatievideo, maar we gingen

Karsdorp: "Ik dacht, nu komt er een speech of motivatievideo, maar we gingen"

27-05-2022 11:52 Laatste update: 14:03

Rick Karsdorp is in zijn nopjes met trainer José Mourinho, na de Conference League winst van AS Roma. The Special One won zijn vijfde Europese finale, waarin Nicolo Zaniolo het goudhaantje was.

Roma had een paar keer het geluk aan zijn zij, maar Karsdorp heeft nooit echt aan zijn team getwijfeld. "Ik heb Feyenoord goed gevolgd dit seizoen. Ik vond ze echt goed. Maar ik wist: als wij 1-0 voorkomen is het klaar. Dan is het heel moeilijk om er doorheen te komen bij ons", wordt hij geciteerd door De Volkskrant. "Dat heeft Mourinho erin gebracht, dat is zijn kracht."

Mourinho had een apart finale-aanpak in petto "Hij heeft er bewust niet veel druk opgelegd. Vijf minuten voordat we de bus ingingen om naar het stadion te gaan, hadden we toch een bespreking. Ik dacht: nu komt er nog een flinke speech of een motivatievideo. De deuren gingen dicht. Het enige wat hij zei was: jongens, we gaan. We dachten: komt er verder niets? Maar het kwam toch aan. Iedereen begon te schreeuwen."

Karsdorp miste dit seizoen maar vier van de 55 wedstrijden die AS Roma speelde en heeft een goede band met Mourinho. "Maar hij kan ook heel boos op me zijn. Mijn kind had laatst oorontsteking, dus die lag de hele nacht op mijn borst. Daardoor kreeg ik last van mijn rug. Dan is hij helemaal over de zeik. Kan hij me echt twee, drie dagen negeren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!