Nieuws

Update: Braaf bliksemsnel Dortmund-speler na aangekondigd City-vertrek

Update: Braaf bliksemsnel Dortmund-speler na aangekondigd City-vertrek

27-05-2022 14:27 Laatste update: 14:28

Jayden Braaf heeft met Borussia Dortmund een nieuwe club gevonden. De negentienjarige linksbuiten kondigde donderdag zijn vertrek aan bij Manchester City en heeft niet lang hoeven zoeken naar een nieuwe werkgever.

Transferexpert Fabrizio Romano rept van een 'here we go' en schrijft op Twitter dat Braaf vrijdag nog zijn handtekening onder een contract bij BVB gaat zetten. Naar verluidt kon Braaf, jeugdexponent van Ajax en PSV, rekenen op belangstelling van veel clubs gezien zijn transfervrije status, maar is zijn keuze gevallen op Dortmund.

Bij City is het voor Braaf nooit tot een officieel debuut gekomen. Vanaf 2018 kwam hij uit voor de O18 en O23 van The Citizens, alvorens een seizoen uitgeleend te worden aan Udinese. Wegens blessureleed kwam hij in Italië ook maar vier duels in actie.

Verspreid over alle competities speelde Braaf 44 officiële wedstrijden voor de jeugdelftallen van City. Daarin scoorde hij vijftien keer.

Update:
Borussia Dortmund heeft de komst van Jayden Braaf afgerond. "Jayden, wiens ontwikkeling we al jaren op de voet volgen, heeft in het verleden laten zien dat hij met zijn snelheid en talent een verschil kan maken", reageert BVB-sportdirecteur Sebastian Kehl via de officiële kanalen. "Na meer dan een jaar eruit te zijn geweest door een blessure, zal hij zeker tijd nodig hebben om zijn oude vorm te hervinden. We geven hem tijd voor een voorzichtig herstel. Als Jayden de fase die voor hem ligt beheerst en foutloos blijft, hebben we een groot talent met hem in huis."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!