Nieuws

Van Bommel heeft nieuwe trainersklus te pakken: 'Wordt niks, te veel Nederlanders'

Van Bommel heeft nieuwe trainersklus te pakken: 'Wordt niks, te veel Nederlanders'

27-05-2022 09:31

Antwerp FC maakte donderdag bekend dat Mark van Bommel de nieuwe hoofdtrainer wordt en een contract van twee jaar tekent. Valentijn Driessen verwacht niet veel van de aanstelling en is van mening dat er te veel Nederlanders rondlopen bij Antwerp

"Dat wordt niks", zegt Driessen bij Vandaag Inside. "Er zitten veel te veel Nederlanders. Stel je voor dat er bij AZ vijf Belgen zitten, dan denk je toch ook: waar gaat het over? Als ze nou allemaal kwaliteit hebben... maar Andries Ulderink zit erbij, John Stegeman zit erbij, nog een fysio en een videoanalist, Marc Overmars..."

"Het is een garantie om een fiasco te worden", constateert Driessen. Johan Derksen reageert iets genuanceerder: "Ik vind Marc Overmars een goede keus, dat heeft hij aangetoond. Ik vind Van Bommel ook een goede keus. Maar zo'n Ulderink, die nu de rechterhand van Van Bommel gaat worden, zo iemand moet je ook in België kunnen vinden. Dat is dan ook meteen een man die de Belgische cultuur kent. Meneer Ulderink is nooit verder geweest dan de Achterhoek en gaat nu beslissingen nemen die verkeerd kunnen vallen."

Volgens Driessen zijn de assistenten, Ulderink en Stegeman, ook niet uit het juiste hout gesneden. "Die Ulderink loopt naar het bestuur van Twente en zegt: ik voel me niet meer op mijn gemak, wil van mijn contract af. Maar inmiddels is hij gewoon in gesprek met Antwerp", sluit de analist af. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!