Nieuws

Redder van Fortuna staat voor keuze: 'Onder Ajax en PSV durf ik sowieso alles aan'

Redder van Fortuna staat voor keuze: 'Onder Ajax en PSV durf ik sowieso alles aan'

27-05-2022 09:14

Fortuna Sittard zorgde zelf voor handhaving in de Eredivisie en daar mag onder meer Zian Flemming voor worden bedankt. De 23-jarige aanvallende middenvelder draaide een uitstekend seizoen, maar gaf ook aan graag een stap hogerop te willen maken. 

Flemming vierde het feest na het lijfsbehoud met zijn ploeg, maar bleef van de drank af. "Ik heb het hartstikke leuk gehad, daarvoor heb ik geen alcohol nodig", vertelt de Nederlander in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Teamgenoten bleven me zondag wel aansporen om slokjes te nemen, maar dat was kansloos. Dat hebben al zo veel mensen geprobeerd. Ook als ik vroeger met vrienden wat ging drinken, hield ik het bij fris. Ik heb helemaal geen behoefte aan alcohol."

Op vrije dagen wil Flemming nog wel eens spitsentrainer Frank Demouge een berichtje sturen. "'Morgenmiddag naar de club, zakje ballen mee.' Gingen we samen afwerken. Frank is echt een goede trainer. Hij geeft goede tips en hamert op herhalen, herhalen, herhalen", meent Flemming. 

De Nederlander staat in de belangstelling van meerdere Eredivisie-clubs en moet zijn keuze nog maken. "Het lijkt me gaaf om onderdeel te zijn van een team dat zo goed en attractief voetbalt", zegt Flemming over Feyenoord. "Een club als AZ is ook interessant. Ajax en PSV zullen zich vast niet voor me melden, die zijn echt op Champions League-niveau gericht. Maar alles onder die twee clubs durf ik sowieso aan", besluit de middenvelder. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!