Nieuws

Vijf rode kaarten in amateurtreffen: 'Sneijder zat er de hele tijd bovenop'

Vijf rode kaarten in amateurtreffen: 'Sneijder zat er de hele tijd bovenop'

27-05-2022 08:17

Het duel tussen DHSC en DUNO op Hemelvaartsdag is opmerkelijk verlopen. In de eerste helft werden drie rode kaarten uitgedeeld en in totaal mochten vijf spelers het veld vroegtijdig verlaten. Wesley Sneijder was aanwezig als sponsor om DHSC te steunen en was een grote reden voor de rode kaarten, aldus DUNO-trainer Gerrit-Jan Barten.

Oude bekende Mounir El Hamdaoui en twee spelers van DUNO mochten in de eerste helft vertrekken. "Daar had Sneijder vanaf de bank met zijn constante gepraat tegen scheids- en grensrechter een flink aandeel in", klaagt Barten. "Die zat er de hele tijd bovenop. 'Heb je dat gezien?', riep hij tegen de grens bij onze eerste rode kaart.  Natuurlijk zegt zo een vent dan 'ja' tegen de recordinternational."

DUNO won het thuisduel in de slotminuut met 2-1. Julian Hensen maakte de winnende treffer en is fervent Ajax-supporter. "Dit is een sprookje, ja", zegt de speler, die een Ajax-tattoo op zijn bovenbeen heeft. "Al die jaren heb ik Sneijder zijn goals zien maken voor Ajax en voor Oranje, en nu ziet hij mij voor zíjn neus scoren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!