Nieuws

Openda emotioneel: 'Ik hou van Vitesse en hoop ze in de toekomst weer te zien'

Openda emotioneel: 'Ik hou van Vitesse en hoop ze in de toekomst weer te zien'

26 May - 23:22 Laatste update: 23:27
0

Loïs Openda nam donderdagavond op schitterende wijze afscheid van de supporters van Vitesse met een doelpunt en een assist. De Belg zal de club uit Arnhem altijd een warm hart toedragen.

"Het is voor mij heel belangrijk en fijn om op deze manier mijn laatste thuiswedstrijd te kunnen spelen", vertelt Openda na afloop van de gewonnen play-off wedstrijd tegen AZ (2-1) tegenover Omroep Gelderland. Een paar minuten voor tijd kreeg de vlugge aanvaller een publiekswissel van trainer Thomas Letsch, nadat hij Vitesse op voorsprong had geschoten. "Dat was amazing. Natuurlijk ben ik dan emotioneel. Dat kon je ook wel zien denk ik."

"Ik hou van Vitesse en hoop ze in de toekomst weer te zien", vervolgt Openda. "Ik zal deze club nooit vergeten. Ze hebben mij de kans gegeven om te groeien als voetballer en als mens. Wat zij voor mij hebben gedaan is heel bijzonder en wat ik voor Vitesse heb gedaan ook. Samen waren we een sterk team."

Openda hoopt Vitesse op een goede manier achter te laten. "Het gaat zondag om discipline, om mentaliteit. Als we kunnen opbrengen wat we thuis tegen FC Utrecht en vanavond tegen AZ lieten zien op die gebieden, kunnen we weer Europa halen. Daar wil ik alles voor geven."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie