Nieuws

'Tegenstanders maken weleens opmerkingen als pak dat broertje maar aan’

'Tegenstanders maken weleens opmerkingen als pak dat broertje maar aan’

26 May - 20:53 Laatste update: 21:00
0

Youri de Jong (20) laat weten geen last te hebben van de vergelijkingen met zijn broer Frenkie de Jong. De middenvelder van Arkel ziet wel enkele gelijkenissen met de Oranje-international.

Youri denkt dat hij qua speelstijl en motoriek op zijn broer Frenkie lijkt. "Tegenstanders maken weleens opmerkingen als ‘pak dat broertje maar aan’, maar daar kan ik meestal wel om lachen. Van vergelijkingen heb ik geen last, vooral omdat alleen buitenstaanders dat doen", zegt De Jong tegenover het Algemeen Dagblad

Ondanks de gelijkenissen op het veld, verschillen de levens van de broer buiten het veld enorm. "Of het wel eens vreemd is dat onze levens zo verschillend zijn? Voor mij niet, ik ben niet anders gewend. Toen ik 3 jaar was ging Frenkie al naar Willem II, dus ik weet niet beter dan dat hij een druk maar mooi leven heeft dat in het teken staat van voetbal."

Daar waar Frenkie op de Spaanse voetbalvelden schitterd, duikt Youri de studieboeken in. "Ik hoop volgende maand mijn mbo-studie bedrijfskunde in Gorinchem af te ronden. Daarna wil ik nog wel een hbo-studie volgen, maar ik weet nog niet precies welke richting ik op wil. Iets in het voetbalwereldje? Dat zou kunnen, maar ik moet er nog eens goed over nadenken", besluit De Jong.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie