Nieuws

Leeds United heeft eerste aanwinst binnen: Amerikaan komt over van Salzburg

Leeds United heeft eerste aanwinst binnen: Amerikaan komt over van Salzburg

26-05-2022 19:44 Laatste update: 27-05-2022 07:20

Leeds United heeft zich versterkt met Brenden Aaronson. De 21-jarige Amerikaan komt over van Red Bull Salzburg en tekent een contract tot medio 2027.

Leeds legt zo’n dertig miljoen euro neer voor de aanvaller. Manager Jesse Marsch kent Aaronson nog uit zijn tijd bij Red Bull Salzburg, waar de vleugelspeler dit seizoen de dubbel pakte. In Oostenrijk was Aaronson het afgelopen seizoen goed voor zes doelpunten en tien assists in 41 officiële wedstrijden. Ook bereikte hij de achtste finale van de Champions League met Salzburg.

Afgelopen winter wilde Leeds zich al versterken met Aaronson, maar Salzburg weigerde mee te werken aan een transfer. De Oostenrijkers wilden de aanvaller koste wat het kost behouden om zo mee te doen voor de prijzen. De transfer is nu zo goed als rond, de speler heeft alleen nog een werkvergunning nodig.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!