Nieuws

Moniz vertrekt bij HSV en kiest voor Hongaars avontuur: 'Past perfect in profiel'

Moniz vertrekt bij HSV en kiest voor Hongaars avontuur: 'Past perfect in profiel'

26-05-2022 17:26
1

Ricardo Moniz maakt de overstap van Hamburger SV naar het Hongaarse Zalaegerszegi. De Rotterdamse oefenmeester was één seizoen als techniektrainer actief in Duitsland, maar gaat in Hongarije weer op eigen benen staan.

De Hongaarse club is erg blij met de komst van de Rotterdammer. 'We waren op zoek naar een man met passie voor winnen en die jonge spelers wil ontwikkelen', zegt technisch directeur Attila Dragóner. 'Ricardo geeft honderd procent in elke training en wedstrijd en dat verwacht hij ook van de spelers. Hij past perfect in het profiel waar we naar op zoek waren.'

Moniz beschikt over een volle CV. Hij was in het verleden hoofdtrainer van onder meer Red Bull Salzburg, FC Eindhoven en Excelsior en was ook actief als techniektrainer bij clubs als HSV, Grashoppers en Tottenham Hotspur. Bij Excelsior werd Moniz na een jaar ontslagen, waarna hij na een pauze aan de slag ging in Duitsland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!