Nieuws

'Ze zullen tot in jaren van lengte blijven denken dat ze niet hoefde te verliezen'

'Ze zullen tot in jaren van lengte blijven denken dat ze niet hoefde te verliezen'

26-05-2022 16:22 Laatste update: 16:26

Willem van Hanegem heeft in blik geworpen op de verloren Conference League finale van Feyenoord tegen AS Roma. De Kromme is realistisch, en spreekt van een gemiste kans voor de Rotterdammers in zijn column in het Algemeen Dagblad

Bewust komen er geen troostende woorden uit de pen van Van Hanegem. ‘Uit eigen ervaring weet ik dat je bij voetballers niet moet aankomen met de opmerking dat ze trots mogen zijn, ondanks een nederlaag in de finale. Zo werkt het gewoon niet. Natuurlijk heeft Feyenoord een mooi seizoen achter de rug in de Conference League, maar wat vooral blijft hangen is toch de gemiste kans op een huldiging en een mooie prijs’, concludeert hij.

Van Hanegem zag een onherkenbaar Feyenoord. ‘Het spelbeeld voor de pauze verbaasde mij. De spelers van AS Roma konden elkaar vrij makkelijk vinden, kregen tijd en ruimte om op te bouwen. Eigenlijk had ik dat het hele seizoen nog niet gezien, want Feyenoord zat er al die wedstrijden meteen bovenop’.

De Kromme vond de Italiaanse ploeg niet zo veel. ‘Chris Smalling en die Roger Ibañez kunnen koppen en verdedigen, maar aan de bal zijn ze het geen Franz Beckenbauers. Misschien alleen die aanvoerder Lorenzo Pellegrini, die draait altijd de goede kant op’, aldus de oud-Feyenoord speler, die in de toekomst kijkt. ‘De spelers van Feyenoord zullen tot in lengte van jaren blijven denken dat ze van deze ploeg en van coach José Mourinho niet hoefden te verliezen. Maar eerlijk is eerlijk, dat hebben ploegen die tegen Mourinho speelden wel eens vaker gedacht.’

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!