Nieuws

Gravenberch maakte direct indruk bij Ajax: Soortgelijk gevoel als bij Frenkie

Gravenberch maakte direct indruk bij Ajax: "Soortgelijk gevoel als bij Frenkie"

26 May - 14:15 Laatste update: 14:32
0

Ryan Gravenberch vertrekt komende zomer van Ajax naar Bayern München. Erik ten Hag en Lasse Schöne zagen de middenvelder zijn eerste stappen bij Ajax 1 en waren meteen onder de indruk.

"Hij was in het begin vrij stil, of, beter gezegd, gewoon op een prettige manier aanwezig", laat Schöne optekenen door Voetbal International. "Eenmaal op het veld liet hij het zien. Met het gevoel van: geef mij de bal maar. Dat straalde hij uit en vond ik heel goed. Ik had al wel de verhalen gehoord vanuit de jeugd, dat hij een groot talent was, maar hij liet het ook direct op een goede manier merken."

De Deense Ajax-icoon ziet gelijkenissen met de doorbraak van een andere Oranje-international. "Het was eigenlijk een soortgelijk gevoel als bij Frenkie de Jong, die ik ook zag doorbreken', voegt de middenvelder van NEC eraan toe. "Ryan paste zich net als hem moeiteloos aan en dat is ook wel gebleken. Hij is al jaren vaste waarde, maar nog altijd pas negentien jaar. Negentien jaar en honderd wedstrijden in Ajax 1! We kunnen daar heel luchtig over doen, maar dat is toch bizar."

Ten Hag
Erik ten Hag hevelde Gravenberch over naar het eerste. "Toen hij als jonge speler kwam, spatte het talent van hem af, maar ook de jeugdigheid. Hij wilde vooral lekker voetballen, volgens een romantische insteek, zoals dat in de jeugd ook kan. In zaken als bewustzijn en betrouwbaarheid op het veld heeft hij echt grote stappen gemaakt. Hij snapt dat het in het topvoetbal om resultaten gaat", aldus de naar Manchester United vertrekkende trainer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie