Nieuws

Ibrahimovic: 'Half jaar zonder kruisband, ik deed het onmogelijke voor mijn ploeg'

Ibrahimovic: 'Half jaar zonder kruisband, ik deed het onmogelijke voor mijn ploeg'

26 May - 13:33 Laatste update: 13:37
0

Zlatan Ibrahimovic heeft een indrukwekkende onthulling gedaan na het winnen van de Italiaanse landstitel met AC Milan. De veertigjarige Zweed speelde de afgelopen zes maanden zonder voorste kruisband in de linkerknie om zijn ploeg te helpen. Ibrahimovic zegt nog nooit zoveel te hebben geleden als speler. 

De excentrieke Zweed gaf eerder al aan pas te stoppen met voetballen wanneer AC Milan landskampioen zou worden. "Ik had in mijn gedachten slechts één doel: mijn teamgenoten en de trainer kampioen van Italië maken, want dat had ik ze beloofd", schrijft de speler op Instagram. "Ik heb iets onmogelijks mogelijk gemaakt."

In de post is te lezen wat Ibrahimovic allemaal moest doen om door het afgelopen half jaar te komen. "Ik had zes maanden een gezwollen knie. Ik kon slechts tien keer trainen met de ploeg in het afgelopen half jaar. Ik heb meer dan twintig injecties in mijn knie gekregen, elke week de knie geleegd. Elke dag pijnstillers. Amper geslapen door de pijn, nog nooit zoveel geleden in en om het veld. Vandaag heb ik een nieuwe kruisband en een nieuwe trofee", besluit Ibrahimovic. 

Inmiddels is de Zweed geopereerd en staat er een herstelperiode van zeven tot acht maanden te wachten. Of de veertigjarige Ibrahimovic zijn carrière na het herstel nog vervolgt, is onbekend. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie