Nieuws

Letsch neemt Feyenoord als inspiratiebron: 'Die hebben die vijf rondes doorlopen'

Letsch neemt Feyenoord als inspiratiebron: 'Die hebben die vijf rondes doorlopen'

26 May - 13:05
0

Vitesse staat donderdagavond tegenover AZ in de finale van de play-offs om Europees voetbal. Trainer Thomas Letsch zegt Feyenoord te gebruiken als 'rolmodel' in de voorbereiding: de Rotterdammers moesten ook play-offs spelen en bereikten een jaar later de finale van de Conference League.

Een jaar geleden hadden maar weinig mensen er rekening mee gehouden: Feyenoord stond woensdagavond tegenover AS Roma in de finale van de Conference League. De wedstrijd ging helaas verloren, maar het toont maar weer eens aan hoe belangrijk een play-off-ticket kan zijn, vertelt Letsch aan Voetbal International. "Feyenoord moest ook die vijf rondes doorlopen en kijk waar ze nu staan."

Vitesse moet de play-offs winnen om nog glans te geven aan een anderzijds flets seizoen. De Arnhemmers werden zesde in de Eredivisie, maar versloegen FC Utrecht in de halve finales van de play-offs. Letsch leeft naar het tweeluik met AZ toe alsof het een Europese wedstrijd is. "In een hotel, dezelfde voorbereiding, het Europese gevoel krijgen. Ik wil nog niet naar huis, nog niet op vakantie. De eerste ronde hebben we overleefd, nog vier te gaan."

Letsch begrijpt dat de play-offs niet altijd even eerlijk zijn op papier. "Fijn dat er play-offs zijn, anders waren we al klaar geweest. AZ heeft twintig punten meer gehaald dan Heerenveen, maar het gaat om twee wedstrijden voor een finaleplek. Je kunt je afvragen of dat fair is, maar aan de andere kant heeft het spanning in de competitie tot op de laatste dag gegeven", sluit de Duitser af. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie