Bosz en Lyon geven 0-2 voorsprong totaal uit handen aan de Côte d'Azur

24-10-2021 14:53

Het Olympique Lyon van Peter Bosz heeft een uitgelezen kans gemist om de tweede plek in de Ligue 1 te pakken. L'OL liep dankzij Karl Toko Ekambi en Houssem Aouar uit naar een 0-2 voorsprong in de topper tegen OGC Nice, dat in de slotfase echter terugkwam tot 2-2 én nog met 3-2 won.

Lyon verloor sinds medio augustus alleen de topper tegen Paris Saint-Germain en was in aanloop naar het bezoek aan Nice zes wedstrijden ongeslagen. Het zevende hoofdstuk in die serie werd al snel geschreven. Na een half uur spelen werd de score geopend door Toko Ekambi, die een lange bal knap controleerde en in twee instanties doelman Walter Benítez passeerde: 0-1.

Bosz kreeg in het vervolg van de wedstrijd geen last meer van zijn oude pupil Kasper Dolberg en van landgenoot Pablo Rosario. Sterker nog: welgeteld één minuut nadat de oud-PSV'er inviel, liep Lyon uit naar 0-2. Lyon combineerde door het centrum, Aouar schoot vanuit de tweede lijn uit de draai en Benítez liet de bal glippen.

Dat leek ruim voldoende voor een overwinning aan de Côte d'Azur, maar in de slotfase ging het helemaal mis voor Lyon. Youcef Atal maakte de fraaie aansluitingstreffer, Tino Kadewere kreeg rood na een zware charge en Andy Delort maakte in de laatste minuut gelijk met een rake penalty. Dankzij Evann Guessand werd het zelfs nog 3-2 voor de thuisploeg. Lyon blijft de nummer zeven van Frankrijk, met zestien punten: koploper PSG staat elf punten voor en heeft bovendien een wedstrijd tegoed.