Nieuws

'Feyenoord speelde gewoon goed, ik had na een uur al kramp en kón niet meer'

'Feyenoord speelde gewoon goed, ik had na een uur al kramp en kón niet meer'

26 May - 12:21
0

Rick Karsdorp was woensdagavond de enige 'Feyenoorder' die met een prijs naar huis ging. De verdediger van AS Roma geeft toe dat het lastig was om tegen zijn oude club te spelen. Dat kwam niet alleen door het verleden van Karsdorp: de Rotterdammers kwamen in de tweede helft goed voor de dag.

"Ik kreeg na 65 minuten kramp. Heb ik nooit. Ik kón niet meer", geeft Karsdorp toe na de gewonnen finale, geciteerd door Trouw. De verdediger wordt gesteund door zijn familie, die normaliter voor Feyenoord juicht. "Mijn vader zat op de tribune. Hij vindt het op de eerste plaats mooi voor mij. Maar mijn vrienden. Dat is een ander verhaal."

Karsdorp weet alles van de rare fratsen van Mourinho en ook in het hotel was de Portugees weer typisch Mourinho. "We waren in het hotel, hij riep ons bij elkaar in een kamer. De deur ging dicht. We verwachtten een video om ons nog even te motiveren. Hij zei alleen: ‘Oké, we gaan’. Dat was het. We keken elkaar verbaasd aan. En toch bracht hij ineens weer iets teweeg."

In 2017 verdiende Karsdorp een overstap naar Roma en verliet hij Feyenoord. Sinds 2021 is de verdediger permanent speler van de Giallorossi. Onlangs werd Karsdorp opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal en de verdediger hoort vrijdag of hij bij de definitieve selectie zit. "In Nederland heb ik een slechte naam. Ik heb nooit goed begrepen waarom. Maar ik bewijs dat ik altijd weer terugkom."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie