Nieuws

Kraay lyrisch: 'Na paar dagen gaan ze ruiken en voelen hoe goed Gravenberch is'

Kraay lyrisch: 'Na paar dagen gaan ze ruiken en voelen hoe goed Gravenberch is'

26 May - 10:53
0

Hans Kraay jr. denkt dat Ryan Gravenberch niet lang nodig zal hebben om zich aan te passen aan het niveau van Bayern München. De ESPN-verslaggever verwacht dat de Nederlander zich moet gaan richten op een rol als controlerende middenvelder bij de Duitse grootmacht.

Gravenberchs transfer van Ajax naar Bayern lijkt in kannen en kruiken. Alleen de officiële bevestiging mist nog. "Ik heb altijd de indruk dat je overal past als je echt heel goed bent", aldus Kraay bij ESPN. "Ze spelen heel vaak 4-2-3-1 met twee controleurs en dat zijn heel vaak Goretzka en Kimmich. De aanvallende middenvelders zijn Müller, Gnabry en Musiala. Het zijn allemaal hele grote jongens waar hij tegenaan moet knokken, maar hij is gewoon heel erg goed."

Kraay denkt dat Gravenberch de concurrentie aan zal moeten gaan met Leon Goretzka. De verslaggever ziet een Bayern-basiself met de Oranje-international op het middenveld wel voor zich. "Het lijkt me niet zo’n misselijk middenveld als Kimmich en hij in de controle spelen. Ze hebben zó veel vertrouwen in hem en hij is zó goed." Het zal vooral afhangen van hoe snel Gravenberch zijn draai gaat vinden bij Der Rekordmeister. "De eerste dagen bij een nieuwe club zijn altijd eventjes spannend, maar als je goed bent… "

Tot slot wordt Gravenberch door Kraay vergeleken met een roofdier. "Het is net de dierenwereld. De roofdieren winnen het van iedereen. Als je goed bent, ben je het roofdier en geven ze je alles. Ze gaan binnen een paar dagen voelen en ruiken dat hij verschrikkelijk goed is, dus ze geven hem de bal gewoon."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie