Reactie

De Jong praat bij met 'leerling' Slot: 'Gaat niet meer over de opstellingen hè?'

De Jong praat bij met 'leerling' Slot: 'Gaat niet meer over de opstellingen hè?'

24-10-2021 14:23

Feyenoord-trainer Arne Slot meldt zich zondagmiddag weer op bekend terrein. De oud-assistent van SC Cambuur-trainer Henk de Jong komt tijdens Cambuur-Feyenoord zijn oude hoofdtrainer weer tegen: De Jong heeft alleen maar lovende woorden voor Slot over.

De Jong noemt zijn Feyenoord-collega in gesprek met ESPN een 'beste jongen'. "Het is een goede trainer, echt een goede trainer, maar ook een hele aardige man. En dat is ook een kwaliteit. Dat gaat niet om 'aardig', in de zin dat je altijd lief moet zijn, maar wel een goed mens en dat vind ik mooi. En hij doet het goed bij Feyenoord, niet een makkelijke club."

Feyenoord is namelijk Cambuur in het groot, vindt De Jong, die nog regelmatig contact heeft met Slot, ook vlak voor het onderlinge treffen. "Dat gaat niet meer over de opstellingen dan hè? Dat moeten we zelf uitvogelen en dat doen zij ook bij ons: zij analyseren ons en wij analyseren hen."

Cambuur en Feyenoord trappen zondag om 14.30 uur af in Leeuwarden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!