Nieuws

Gewilde Pflücke komt naar Eredivisie en lijkt neer te strijken bij Sparta

Gewilde Pflücke komt naar Eredivisie en lijkt neer te strijken bij Sparta

26-05-2022 09:35

Patrick Pflücke lijkt zich te kunnen opmaken voor de Eredivisie. De belangrijke kracht van Roda JC vertrekt naar alle waarschijnlijkheid naar Sparta Rotterdam. De Duitse middenvelder komt transfervrij over uit Kerkrade. 

Dat bevestigen bronnen rond de Kasteelclub aan VoetbalPrimeur. De Duitser gooide dit seizoen hoge ogen in de Keuken Kampioen Divisie en wist als middenvelder veertien keer te scoren en dertien assists te leveren. "Ik ben hier altijd eerlijk over geweest naar iedereen: ik wil gewoon Eredivisie-voetbal spelen", zei Pflücke vorig jaar al in een interview met VoetbalPrimeur. "Ik ben inmiddels al 25, dus als ik ooit een stap wil maken, moet ik dat nu doen. De kans is groter als ik 25 ben dan wanneer ik dertig ben. Iedereen wil toch het hoogst haalbare?"

Roda speelt volgend seizoen 'gewoon' in de Keuken Kampioen Divisie, waardoor de Duitser niet meer te behouden was. Sparta speelde zich in de laatste speelronde veilig en mag zich weer in de Eredivisie gaan melden. SC Heerenveen informeerde in de winter al naar de middenvelder, Go Ahead Eagles en FC Emmen waren ook geïnteresseerd in Pflücke. Niet alleen in Nederland werd er nauwlettend naar de Duitser gekeken: ook clubs uit Zwitserland, Denemarken en Frankrijk hielden de middenvelder in de gaten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!