Nieuws

Jansma leeft mee met 'voorbeeldprof' Toornstra: 'Had het hem van harte gegund'

Jansma leeft mee met 'voorbeeldprof' Toornstra: 'Had het hem van harte gegund'

26-05-2022 08:47

Kees Jansma vindt het jammer dat Jens Toornstra niet de Conference League heeft kunnen winnen met Feyenoord. De 32-jarige middenvelder liet na afloop zijn emoties te loop en dat kan Jansma wel begrijpen. 

Na de verloren wedstrijd was een ontroostbare Toornstra te zien die de fans bedankte. "Dit is een voorbeeldprof voor Feyenoord geweest", stelt Jansma in de nabeschouwing bij Veronica. "Hij is een echte Feyenoorder geworden."

De middenvelder wordt er niet jonger op en kon een grote Europese prijs winnen. "Het besef dat hij deze grote finale niet heeft gewonnen komt er dan uit. Dit is een man die alles uit zijn capaciteiten heeft gehaald, een beschaafde prof. Ik had het hem echt van harte gegund, maar ja...", zegt Jansma op lovende wijze.

Daarmee besluit Feyenoord een bevlogen seizoen. In de Eredivisie werden de Rotterdammers derde, maar Europees blijft de club met lege handen achter. Het contract van Toornstra loopt tot 2023 door. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!