Niet alleen Haaland, ook keeper Kobel loopt blessure op bij Borussia Dortmund

24-10-2021 14:11

De blessurezorgen bij Borussia Dortmund zijn verder toegenomen, met de Champions League-'return' tegen Ajax in het verschiet. Sterspeler Erling Braut Haaland was al opnieuw in de lappenmand beland en ook doelman Gregor Kobel kampt met fysieke ongemakken.

De 23-jarige Zwitser had dit seizoen nog geen wedstrijd gemist, maar moest zaterdagmiddag tegen Arminia Bielefeld na één helft plaatsmaken. Kobel kwam in botsing met de doelpaal en had last van zijn dij, net als Haaland. "Het is te hopen dat het met hem niet dezelfde kant op gaat als met Erling", baalde trainer Marco Rose na afloop in gesprek met Sportbuzzer. Haaland is er namelijk een paar weken uit en mist de tweede wedstrijd tegen Ajax én de interland tussen Noorwegen en Nederland.

Marwin Hitz – één van de drie (!) Zwitserse keepers in de Dortmund-selectie – maakte de negentig minuten vol in Bielefeld en zag Dortmund met 1-3 winnen. De nummer twee van de Bundesliga speelt midweeks een bekerduel met Tweede Bundesliga-hekkensluiter FC Ingolstadt, ontvangt daarna 1. FC Köln en speelt dan op 3 november thuis tegen Ajax. Wie in die wedstrijden onder de lat zal staan, moet dus nog blijken.