Nieuws

Slot trots ondanks teleurstellende nederlaag: 'Veel gecreëerd, maar geen goals'

Slot trots ondanks teleurstellende nederlaag: 'Veel gecreëerd, maar geen goals'

26-05-2022 07:31 Laatste update: 07:32

Arne Slot verlaat met opgeheven hoofd de Conference League. De trainer van Feyenoord zag zijn ploeg met 1-0 verliezen van AS Roma, maar is desondanks trots op de gespeelde finale, waar in de tweede helft veel kansen werden gemist. 

Slot zag dat Feyenoord er in de eerste helft niet doorheen kwam bij de Italianen. "Het is ons in de eerste 45 minuten amper gelukt om tot een kansrijke situatie te komen", zegt Slot tegenover ESPN na de wedstrijd. "Dat had niet te maken met de ruimte die er niet lag, want die lag er echt wel, maar dat we veel te vaak aan één kant bleven, veel te vaak de bal door het midden zochten. Dat hebben we in de rust nog eens aangegeven, dat er veel meer ruimte lag dan de spelers dachten."

In het tweede bedrijf stond Feyenoord hoop, maar bleef de belangrijke gelijkmaker uit. "In de tweede helft hebben ze dat veel beter gedaan, met een aantal prima kansen tot gevolg, maar niet waar het bij voetbal om gaat: het maken van een goal." Achteraf praten is altijd echter makkelijk, stelt Slot. "Ik vind het verschrikkelijk om als trainer te roepen: ik heb dit en dat gezegd. De spelers staan op het veld, zij moeten de keuzes maken, ze worden ook geforceerd om keuzes te maken. In de tweede helft hebben ze die keuzes veel beter gemaakt."

De teleurstelling is uiteraard groot bij Feyenoord, maar Slot ziet de finale niet als een once-in-a-lifetime-opportunity. "We hebben heel veel zeer talentvolle spelers die een geweldige ontwikkeling hebben doorgemaakt. Als ze dat doorzetten, zal dit niet hun laatste finale zijn. We kunnen de afgelopen weken en maanden met veel plezier terugkijken op dit seizoen. Alleen is dat nu niet het eerste wat in me opkomt", besluit de trainer van Feyenoord. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!