Nieuws

Dessers zwaar aangeslagen: 'Op één momentje na deden we het perfect'

Dessers zwaar aangeslagen: 'Op één momentje na deden we het perfect'

25-05-2022 23:52
1

Cyriel Dessers is erg aangeslagen na afloop van de verloren Conference League-finale tegen AS Roma. De Feyenoord-spits is van mening dat Feyenoord een goede wedstrijd speelde, maar zichzelf vergat te belonen.

De Rotterdammers kregen één grote kans tegen, deze werd genadeloos afgestraft door Nicolò Zaniolo. "We deden negentien wedstrijden bijna alles goed en nu werd één foutje afgestraft. Dat doet gewoon heel veel pijn", zegt de Belg na afloop van de verloren finale voor de camera van Veronica.

Dessers denkt dat Feyenoord met de juiste mentaliteit en het juiste strijdplan de wedstrijd in ging. "Op één momentje na deden we het perfect. We kunnen onszelf dus weinig verwijten."

Dessers scoorde dit seizoen tien goals in de Conference League, maar woensdagavond had hij het lastig. "Ik stond vaak tegen drie centrale verdedigers. De ruimte die daarachter viel, gebruikten we niet vaak genoeg. Toen dat lukte, werd het meteen gevaarlijk. Persoonlijk was het voor mij lastig."

De defensie van Roma probeerde de Feyenoord-spits op alle mogelijke manier van scoren af te houden. "Zij zijn meedogenloos", vervolgt Dessers. "Zelfs toen de bal niet in de buurt was, kreeg ik nog elleboogstoten. Echt alles was geoorloofd voor hen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!