Nieuws

Perez adviseert Feyenoord: 'Want op deze manier vermoord je Dessers'

Perez adviseert Feyenoord: 'Want op deze manier vermoord je Dessers'

25-05-2022 22:15 Laatste update: 22:35

Kenneth Perez uit kritiek op de speelwijze van Feyenoord in de eerste helft. De analist van ESPN is van mening dat Feyenoord-spits Cyriel Dessers niet op de juiste manier bediend wordt.

"De voorpret was in ieder geval leuker dan de eerste helft, vooral van de kant van Feyenoord", zegt Kenneth Perez bij ESPN. "Aanvallend was Feyenoord kansloos. We hebben het vooraf over balans, de angst om de bal te verliezen. Nou, ze hebben niet de balans gevonden. Want er was heel veel angst om de kleine ruimte die er was te benutten. Heel veel breed, terug, hoge ballen op Dessers die tegen Smalling het duel aan moest gaan."

Perez vindt dat de aanvallers meer hulp moeten krijgen van medespelers. "Want op deze manier vermoord je Dessers. Hij moet elke keer tegen die Smalling aan, je ziet een klein beetje angst. Sinisterra moet je proberen erachter te krijgen, Nelson moet je proberen erachter te krijgen, niet in de bal."

"Dessers staat op een eiland tussen drie centrale verdedigers, Nelson komt alleen maar in de bal, Sinisterra heeft een paar keer nog gedribbeld, maar ook in de bal. Til is geen enkele keer over Dessers heen gegaan. Dan kom je dus helemaal nooit in je kracht", vult Pierre van Hooijdonk aan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!