Strijdvaardig Feyenoord verliest Conference League-finale van AS Roma

25-05-2022 22:57 Laatste update: 23:03
2

Feyenoord heeft woensdagavond de finale van de Conference League nipt verloren van AS Roma. In Tirana waren de Romeinen met 1-0 te sterk voor de Rotterdammers. Nicolò Zaniolo nam de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd en had het meeste balbezit in de openingsfase. De Rotterdammers konden het balbezit echter niet omzetten in grote kansen, waardoor spektakel uitbleef. Na zeventien minuten spelen moest Henrikh Mkhitaryan het veld verlaten wegens een blessure. De Armeen was voorafgaand aan de finale al een twijfelgeval en werd vervangen door Sergio Oliveira.

Roma op voorsprong
Na de wissel kwam Roma steeds beter in de wedstrijd. In de 32e minuut resulteerde dit in een voorsprong via Zaniolo. De Romeinen wisten hun eerste kans direct om te zetten in een doelpunt. Na een lange bal van Gianluca Mancini maakte Gernot Trauner een taxatiefout, waarna de 22-jarige aanvaller de bal over Bijlow heen lifte. Feyenoord wist tot aan de rust geen grote kansen meer te creëren, waardoor de Rotterdammers met een 1-0-achterstand gingen rusten.

Feyenoord sterk uit kleedkamer
Ondanks de achterstand, kwam Feyenoord vol vertrouwen uit de kleedkamer. Na een goed ingestudeerde corner was de ploeg van Arne Slot dichtbij de gelijkmaker, maar de bal raakte de paal via Roma-verdediger Mancini. De inzet van Til die uit deze situatie volgde, werd gekeerd door Rui Patricio. Twee minuten later schoot Tyrell Malacia met een verwoestende knal op goal, de Roma-sluitpost had echter ook een goed antwoord op deze inzet.

Slotoffensief Feyenoord
Na deze gevaarlijke momenten ging de Feyenoord-storm een beetje liggen. De ploeg van José Mourinho verdedigde heel erg compact en probeerde uit de counter gevaarlijk te worden. In de slotfase bracht Slot Bryan Linssen, Patrik Walemark en Alireza Jahanbakhsh nog binnen de lijnen, het drietal moest zorgen voor nieuw elan. De Rotterdammers hoopten hiermee de gelijkmaker te forceren, maar tevergeefs. De Romeinen versloegen Feyenoord in Tirana met 1-0.