Nieuws

Onana dankt Ajax: 'Eer om als Ajacied onderdeel uit te maken van de clubhistorie'

Onana dankt Ajax: 'Eer om als Ajacied onderdeel uit te maken van de clubhistorie'

25-05-2022 20:10 Laatste update: 20:11
2

Andre Onana heeft woensdagavond in een statement op Instagram zijn dank en waardering uitgesproken aan Ajax. De Kameroense sluitpost stond zeven jaar onder contract in de Johan Cruijff Arena en kijkt terug op een 'prachtige reis'.

Onana kwam op negentienjarige leeftijd met grote dromen naar Amsterdam. 'Ik verlaat de club met de voldoening dat ik altijd alles heb gegeven voor Ajax, van de eerste tot de laatste dag', begint de Kameroener zijn statement. 'We hebben pijn geleden en gehuild, maar we hebben ook gelachen en magische momenten gevierd. Ik zal jullie niet langer in vervoering kunnen brengen met mijn reddingen, maar mijn hart zal altijd bij de club blijven.'

'Er bestaat geen succes zonder falen. Er is geen genot zonder verdriet. Speciale dank aan iedereen die mij zowel in goede en slechte tijden heeft gesteund', vervolgt Onana. 'Het is een eer om als Ajacied onderdeel uit te maken van de clubhistorie. Nu is het tijd om een nieuw pad te bewandelen. Ik weet niet of ik de beste ben geweest, maar ik weet wel dat ik altijd mijn best heb gedaan.'

Onana stond 214 wedstrijden onder de lat bij Ajax. Hij won drie landstitels, twee bekers en één Johan Cruijff Schaal in Amsterdamse dienst. De sluitpost gaat naar alle waarschijnlijkheid zijn carrière voortzetten bij Internazionale. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door André Onana (@andreonana.24)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!