Nieuws

Ibrahimovic moet acht maanden herstellen en is mogelijk klaar met carrière

Ibrahimovic moet acht maanden herstellen en is mogelijk klaar met carrière

25-05-2022 16:04 Laatste update: 16:05

Zlatan Ibrahimovic is de komende zeven tot acht maanden niet inzetbaar voor AC Milan. De veertigjarige vedette onderging een operatie een de linkerknie en heeft een lang herstel voor de boeg. De operatie is succesvol verlopen. 

Dat laat de kersverse landskampioen weten via de officiële kanalen. 'De operatie was al een tijdje ingepland om de instabiliteit van het gewricht definitief op te lossen', zo valt te lezen. De voetballer reisde deze week met medisch directeur van AC Milan, Stefano Mazzoni, af naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Lyon. De operatie is succesvol verlopen, maar vanwege de lange herstelperiode is het maar de vraag of de Zweed na zijn herstel nog actief zal zijn als profvoetballer. 

Zelf heeft Ibrahimovic nog geen besluit genomen over zijn toekomst. De voormalig speler van onder meer Ajax, FC Barcelona en Paris Saint Germain zei eerder al lachend dat hij niet zou stoppen tot AC Milan landskampioen wordt, maar inmiddels is die mijlpaal al bereikt. De Rossonerri werden zondag voor het eerst in elf jaar weer de landskampioen van Italië. Ibrahimovic speelde dit seizoen 23 wedstrijden voor AC Milan en scoorde daarin acht keer. Ook gaf hij drie assists.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!