Breaking news

Telegraaf: Ajax en Bayern zijn eruit over Gravenberch, overstap is definitief

Telegraaf: Ajax en Bayern zijn eruit over Gravenberch, overstap is definitief

25-05-2022 15:12 Laatste update: 15:15

Ajax en Bayern München hebben een volledige overeenstemming bereikt over de transfer van Ryan Gravenberch. De twee clubs zaten maandenlang om tafel voor de twintigjarige middenvelder, maar inmiddels rest alleen nog de nodige medische tests voor een definitieve overstap. 

Dat meldt De Telegraaf op woensdagmiddag. Der Rekordmeister legt een vaste transfersom van negentien miljoen euro neer, waar nog een maximaal van ruim vijf miljoen aan bonussen kan bijkomen. Ajax heeft ook een doorverkooppercentage van 7.5 procent bedongen, weet de krant de melden. 

De twee clubs waren lange tijd in onderhandeling, aangezien vraag en aanbod aanvankelijk ver uit elkaar lagen. 'Nadat FC Bayern het bod iets verhoogde en Gravenberchs zaakwaarnemer - het bureau van wijlen Mino Raiola - besloot af te zien van een nog groter deel van de commissie, kwam de deal in een stroomversnelling', schrijft de krant. 

Voor Gravenberch ligt in München een vijfjarig contract klaar. De middenvelder gaat bijna tien miljoen euro bruto per jaar verdienen en moet alleen nog de nodige medische tests afronden voordat hij zich bij Noussair Mazraoui schaart, die eerder in mei naar Beieren vertrok. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!