Nieuws

'PSG weet wat hét project van de zomer is: Neymar mag vertrekken uit Parijs'

'PSG weet wat hét project van de zomer is: Neymar mag vertrekken uit Parijs'

25-05-2022 08:45

Paris Saint-Germain staat niet onwelwillend tegenover een vertrek van Neymar, meldt l’Équipe. De flamboyante aanvaller mag met nieuwe clubs praten, maar lijkt dit niet van plan te zijn.

PSG wil met de contractverlening van Kyliann Mbappé een nieuwe weg in slaan, en Neymar lijkt hier geen onderdeel van uit te maken. De Parijzenaren presenteerde de Braziliaan in 2017 als absolute topaanwinst met maar één doel: het veroveren van de Champions League. Dit doel is vooralsnog niet behaald en dus is hij het prijskaartje van 222 miljoen niet waard.

Van de transfersom die er destijds voor hem betaald is, hoeft nu nog maar een bescheiden deel te worden opgehoest, weet de Franse krant. Zijn status is veranderd sinds de nieuwe verbintenis van Mbappé. Haast maken met een transfer doet Neymar zeker niet. Zijn contract loopt nog door tot de zomer van 2025 en hij strijkt jaarlijks zo’n 35 miljoen euro op.

Wie wel haast wil maken, is PSG. De Fransen leggen zich naar verluidt niet neer bij de houding van Neymar. L’Équipe zegt dat het lozen van Neymar ‘hét project van de zomer’ is voor PSG. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!